Фудбалски клуб „Младост“

Фудбал је први спорт који је дошао у наше крајеве. Прва фудбалска утакмица на подручју Босилерада је одиграна између екипа Босилеграда и с. Извор на месту званом „Станова ливада“ још далеке 1928 године, када од стране Јанка Чипева била обезбеђена права кожна фудбалска лопта.

Организовано бављење овим спортом датира чак 47 година касније, када је 8. септембра 1975. године основан Фудбалски клуб „Младост“ .

Прву званичну утакмицу ФК „Младост“ је одиграо са екипом „БСК“ из Бујановца 30 септембра 1975 године. Исте те године, одмах по оснивању, ФК Младост је освојио прво место Пчињске окружне лиге и прешао у Јужноморавску фудбалску лигу.

Након 30 година 2005 године „Младост“ је поново постао првак Пчињске лиге и прешао у виши ранг. Тај успех је поноњљен и 2008 године.

Атлетски клуб „МЛАДОСТ“

      А.К. „Младост“ је основан 29. јануара 2006. године. Основни циљ овог клуба је окупљање што већег броја дечака и девојчица ради активног бављења спортом и формирања здраве спортске личности.

Прво такмићење на коме је учествовао АК „Младост“ одржано је у Нишу 22. априла 2006 године. Исте те године пионири овог клуба освојили су 19 медаља на разним такмићењима. Тај успех је побољшан наредне 2007 године када су освојене 32 медаље. 2008 године је освојено чак 43 мадаља.

Клуб има регистрована 9 ветерана, који су показали врло добре реѕултате на републичком као и на балканском такмичењу. Пласирали су се и за европско такмићење у Љубљани на коме нису учествовали због недостатка финансијских средстава.

Одбојкашки клуб „МЛАДОСТ“

О.К. „Младост“ је основан 13. септембра 2008 год. Прве званичне утакмице клуб је одиграо 11. октобра 2008.год. против екипа „Топлићки витезови“ из Куршумлије. У тим утакмицама обе наше екипе, мушка и женска, изгубиле су са 3:0 у сетовима .

Спортско друштво „Mладост“

Спортско друштво “Младост“ је удружење спортских организација у коју су удружене спортске организације под називом “Младост“ у Босилеграду ради остваривања одређених заједничких циљева и интереса у погледу организованог развоја, унапређења и омасовљења спортског стваралаштва, заједничког наступања у области спорта, заједничких других потреба и интереса, као и међусобног помагања и усклађивања свог рада.

Спортско друштво је спортска организација са статутом удружења грађана и основано је 29.05.2008. године, а то је и дан друштва. Седиште Спортског друштва је у Босилеграду, улица Ориште бб. Боја Спортског друштва је зелено – бела, застава је зелено – беле боје са амблемом Спортског друштва, а амблем је грб СО Босилеград у зелено – белој боји.