BOSILEGRAD DOMAĆIN EKIPNOG PRVENSTVA STONOTENISKOG SAVEZA CENTRALNE SRBIJE

Prošlog  vikenda u Bosilegradu je održano ekipno prvenstvo Stonoteniskog saveza centralne Srbije za kadete/kadetkinje i juniore/juniorke sa preko 200 takmičara iz 36 klubova.

U konkurenciji kadeta prvo mesto pripalo je timu „Napad“ iz Kruševca, dok je kod kadetkinja najbolja bila ekipa „Stoni“ iz Niša. Pobednički pehar kod juniora pripao je sastavu „Hajduk Veljka“ iz Negotina, a kod juniorki timu „Stonija“ iz Niša.

Nikola Taleski predsednik I trener  Stonoteniskog kluba „Mladost“ nije krio oduševljenje što se njegov još uvek mladi klub više nego uspešno pokazao kao dobar domaćin organizacijom jednog ovakvog turnira, koji je protekao u duhu sportskog nadmetanja, a pre svega druženja I razmenjivanja iskustva I znanja.

“Presrećan sam zbog velikog odziva stonoteniskih klubova I slobodno mogu da kažem da je ovo  bio najveći i najbolje organizovan turnir ekipnih prvenstava za mlađe kategorije pod okriljem Stonoteniskog saveza centralne Srbije i Stonoteniskog saveza Srbije u poslednjih 15 godina”, rekao je Taleski.

On je naglasio veliku pomoć I podršku Vladimira Zaharijeva  predsednika opštine Bosilegrad, koja je glavni finansijer kluba I pokrovitelj turnira. Takođe, zahvalio je svima koji su pomogli u organizaciji ovog sportskog događaja – Nacionalnom savetu bugarske nacionalne manjine, Sportskom savezu Bosilegrad, Stonoteniskom savezu centralne Srbije, osnovnoj školi „Georgi Dimitrov“ i Domu učenika srednjih škola u Bosilegradu.

Predsednik opštine Bosilegrad  Vladimir Zaharijev je na otvaranju turnira istakao da je Bosilegrad grad sporta, koji se zadnjih godina intenzivno razvija kroz više sportskih klubova I sekcija sa mnogobrojnim članovima I sportskim radnicima.

„Mi ćemo uvek da ulažemo u mlade I trudićemo se  kao I do sada da sve bude besplatno, što je pokazatelj  I ovo  prvenstvo, a nastojaćemo da Bosilegrad u skorije vreme bude domaćin i državnog ekipnog prvenstva u stonom tenisu, u novoj sali koja će uskoro biti završena”, izjavio je Zaharijev.

Željko Dimitrijević ispred Stonoteniskog saveza centralne Srbije je zahvalio svima koji su uložili napore da takmičenje bude organizovano na vrhinskom nivou, pre svega rukovodstu opštine i STK”MLadost” na izuzetno srdačnom  dočeku. On je rekao da će Savez učiniti sve što je u njegovoj moći da ovo takmičenje postane tradicija.

Konačani  plasmani  ekipa na ekipnom prvenstvu STSCS su:

Kadeti:

1. STK „Napad“ Kruševac