FILM NAŠIH ANIMATORA NAGRAĐEN NA FESTIVALU U VARNI

Škola animacije  „Manime“ u okviru Sportskog saveza opštine Bosilegrad  i ove godine je učestvovala  na festivalu „Arlekin“,  koji se održao od 30. juna do 3. jula u Varni, R.  Bugarska.

Učešće je  uzelo  šestoro  članova škole animacije pod vođstvom njihovog učitelja Ljubiše Peneva. Gimnazijalci Ljubica Georgijev,Gabrijela Georgijev,Maša Penev, Manojlo Janev,Dejan Vasilev i Darko Dimitrov predstavili su svoju produkciju „Šopska salata“ u kategoriji  „Animirani filmovi“.

Film mladih bosilegradskih animatora nosio je snažnu poruku po oceni žirija za koji je dobio diplomu u svojoj kategoriji.

Festival „ARLEKIN“ održava se deset godina za redom  i ima za cilj da podstakne kreativnost u detinjstvu i mladosti za stvaranje originalnih filmova, TV emisija i reportaža i svi drugi formati  za koje maldi pokazuju interesovanje.

Domaćini su pokrili troškove boravka uz podršku  Državne agencije  za Bugare u inostranstvu, ambasada Republike Bugarske u Beogradu, opštine Varna, dok je troškove prevoza u potpunosti pokrila opština Bosilegrad.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*