FOLKORNI ANSAMBL SD “MLADOST” NA MEĐUNARODNOJ VEČERI FOLKLORA U DRAŽEVCU

Pod pokroviteljstvom Opštine Bosilegrad folklorni ansambl Sportskog društva „Mladost“ učestvovao je na Međunarodnoj večeri folklora I nadigravanja u mestu Draževac, opština Aleksinac.
     Za ljubitelje folklora priređen je bogat kulturno-umetnički program na kome su izvođači prikazali bogatstvo svog kulturnog stvaralaštva I raskoš autentičnih narodnih nošnji.
    Pored domaćina KUD “Biser” I KUD “Srpski vez” iz Kumanova, naši folkloristi su se predstavili izvođenjem koreografija “Šopska kopanica“, ”Igre iz Bosilegradskog Krajišta“ i “Igre iz Jugoistočne Srbije. Član muzičke sekcije Dobri Milanov predstavio se muzičkom numerom “Marijo, deli, bela kumrijo”.
    Posebnu draž ovoj manifestaciji dalo je nadigravanje parova narodnih kola “Čačak” I “Moravac” I izbor za najboljeg igrača I igračicu večeri. Titulu pobednika u nadigravanju poneli su naši Martina Milanov I Dobri Milanov, koji je izabran I za najboljeg igrača dvodnevne manifestacije.
    Narednog dana svi učesnici su posetili Bovansko jezero, da bi uveče na otvorenoj sceni u Soko banji još jednom pokazali mnogobrojnim posetiocima svoje igračko umeće.