MIROSLAV JANEV SE OKITIO MEDALJAMA NA DRŽAVNOM ATLETSKOM PRVENSTVU SLEPIH I SLABOVIDIH

Miroslav Janev, član Atletskog kluba „Mladost“ u okviru Sportskog saveza opštine Bosilegrad osvojio je pet medalja jednu srebrnu i četiri bronzane na državnom atletskom prvenstvu slepih i slabovidih za seniore, koje se održalo 23. Juna u Kragujevcu na stadionu FK Radnički “Čika Dača”.

Ovo je treće učešće na ovom takmičenju u atletici našem predstavniku, Miroslavu Janevu, dugogodišnjem članu Sportskog saveza slepih I slabovidih Vranje (od 2002 ), koji se takmičio u četiri discipline. U jakoj konkurenciji preko sto takmičara, on je postigao odličan rezultat osvojivši srebro u disciplini bacanje koplja , dok je bio treći I osvojio bronzane medalje u bacanju kugle, bacanju diska I trci na 100 I 200 m.

Janev kaže da je prezadovoljan nastupom, ali I osvojenim medaljama I ističe ogromnu zahvalnost na ukazanoj pomoći I podršci od strane Opštine Bosilegrad na čelu sa predsednikom Vladimirom Zaharijevim I rukovodstvom Sportskog saveza opštine, kao glavnim finansijerima svih sportskih događaja.

„ Lokalna samouprava je glavni oslonac bosilegradskom sportu, pa i sportu osoba sa invaliditetom. Opština će uvek pružiti maksimalnu podršku sportskim aktivnostima ovog tipa, kao i razvoju sporta uopšte na našoj teritoriji“, istakao je Zahrijev.