NAŠI MLADI SPORTISTI USPEŠNO SE PREDSTAVILI NA REGIONALNOM TAKMIČENJU “SPORTSKE IGRE MLADIH”

U organizaciji Sportskog  saveza Opštine Bosilegrad I Osnovne škole  „Georgi Dimitrov“ u okviru Saveza za školski  sport mladi iz Bosilegrada su uzeli učešće na sportskoj manifestaciji  “Regionalne SPORTSKE IGRE MLADIH”,  koja se održala u Vranju.

Oko 20 bosilegradskih školaraca zajedno sa vršnjacima  iz Niša, Vranja, Vladičinog Hana, Surdulice, Leskovca,  Pirota,  Kuršumlije,  Aleksinca osetili su čaroliju Igara nezaboravnog  takmičenja  u disciplinama: šah, stoni tenis, tenis I odbojka na pesku.

Mihajlo Jojić, profesor  fizičkog  vaspitanja kaže da su se deca izuzetno dobro predstavila u svim disciplinama, bez obzira što većina njih prvi put učestvuju na ovakvom takmičenju, naročito ženska ekipa u takmičenju u odbojci na pesku.

Trener  stonotenisera  Nikola Taleski  je takođe zadovoljan igrom svojih takmičara,  Borislav Grigorov je osvojio treće mesto u svojoj uzrastnoj kategoriji (2008).

Vasil Nakev rukovodilac  šahista istakao je odličan uspeh svog takmičara učenika osmog razreda Nemanje Vasileva koji je osvojio bronzu u dosta jakoj  konkurenciji.

Predsednik Sportskog Saveza opštine Bosilegrad  Vladica Manasijev izjavio  je da je cilj ovakve manifestacije  da svako ima mogućnost potpuno besplatnog  učešća  u profesionalno organizovanim takmičenjima i da učesnici Igara ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji zdravog načina života i prijateljstva.

Finansijer učešća na ovom sportskom događaju je Opština Bosilegrad.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*