PLANINARI IZ BOSILEGRADA OSVOJILI CRNI VRH NA PLANINI VITOŠA

Bosilegradski planinari članovi Sportskog udruženja za planinarstvo „Mladost“ u okviru Sportskog saveza pod pokroviteljstvom opštine Bosilegrad minulog vikenda učestvovali su na tradicionalnom pohodu na Crnom vrhu (2.290m) na planini Vitoša, koje se održava povodom Dana bugarskih planinara i 171 godine od rođenja slavnog bugarskog pisca Ivana Vazova.
    Veliki broj planinara, zaljubljenika prirode i zdravog načina života i ovog puta se popeo do hiže Aleko (1.840m), na Crnom vrhu, gde je organizator događaja –Bugarski turistički savez svim učesnicima akcije podelio zahvalnice, a organizovan je i besplatan ručak.
    Predsednik Sportskog udruženja za planinarstvo iz Bosilegrda Simka Džonev zahvalila je organizatorima na pozivu i gostoprimstvu i dodala da i ovog puta imaju veliku podršku predsednika Vladimira Zaharijeva i opštine Bosilegrad, koja u celosti finansira ovo planinarsko udruženje.