ŠKOLA ANIMACIJE “MANIME” DRUGI PUT NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU UMETNOSTI ZA DECU I MLADE “ARLEKIN”

Škola animacije „Manime“ u okviru Sportskog saveza opštine Bosilegrad  i ove godine je učestvovala  na festivalu „Arlekin“,  koji se održao od 8. do 12. juna u Varni, R.  Bugarska.

Učešće je  uzelo  petoro  dece iz škole animacije pod vođstvom njihovog učitelja i mentora, profesora likovne umetnosti Ljubiše Peneva. Predstavili su  dva animirana filma „Mečokat  Žižo“ i „Krv život znači“.

Takmičarski program se održao u svečanoj sali Opštine Varna, a treninzi u Grand hotelu Varna, kompleks Sv. St. Konstantin i Elena.

Podršku i pomoć za boravak  tokom petodnevnog festival, Manime su dobili od Državne agencije za Bugare u inostranstvu, a troškove transporta snosila je opština Bosilegrad.

„ARKELIN“ je međunarodni festival umetnosti za decu i mlade, koji se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke, uz saradnju Opštine Varna i Državne agencije za Bugare u inostranstvu.

Festival „ARLEKIN“ održava se pod motom „Svet u mojim očima“ i ima za cilj da podstakne kreativnost u detinjstvu i mladosti za stvaranje originalnih filmova, TV emisija i reportaža i svi drugi formati u kojima su deca zainteresirana, kao i internet mediji i radio emisije, uključujući sve žanrove.

Pokrovitelj učešća na festivalu je Opština Bosilegrad.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*