STK “MLADOST” DOMAĆIN PRVOG STONOTENISKOG TURNIRA ZAVRŠNICE JESENJEG DELA PRVENSTVA KVALITETNE LIGE A STSCS

Stonoteniski klub „Mladost“ iz Bosilegrada je u subotu, 30. januara bio domaćin Prvog turnira završnice jesenjeg dela prvenstva Кvalitetne lige A  Stonoteniskog saveza Centralne Srbije.

Turnir je počeo u 9 časova u sportskoj sali Ošnovne škole, bez prisustva publike i uz poštovanje svih protivepidemioloških mera protiv virusa kovid-19.

Učešće je uzelo  ukupno  12 ekipa iz Кnjaževca, Niša, Bora, Dimitrovgrada, Vlasotnca, Vranja, Surdulice i Bosilegrada. Seniori  Mladosti  su  na ovom turniru  u okviru šestog, sedmog, osmog I devetog kola odmerili snage sa ekipama Medijana i Stoni iz Niša i ekipe Belo polje iz Surdulice. Oni su zabelezili  dve pobede i dva poraza u  mecevima:

VI kolo STK“Medijana 2″Nis-STK“MLADOST“Bosilegrad 0-4

VII kolo STK“MLADOST“Bosilegrad-STK“Stoni“Nis 0-4

VII kolo STK“Belo Polje „Surdulica-STK“MLADOST“ 3-4

IX kolo STK“Knjazevac“Knjazevac- STK“MLADOST“Bosilegrad 4-0

Nikola Taleski, trener bosilegradskog stonoteniskog kluba  izjavio je da je turnir protekao u dobroj I prijateljskoj atmosferi, bilo je dosta zanimljivih, borbenih i neizvestnih mečeva.

U okviru ovog sportskog događaja STK “Mladost” je od strane Stonoteniskog saveza Centralne Srbije dobio plaketu za najprespektivniji klub za sezonu 2019/2020.

“ Ovo je još jedno priznaje za naš dosadašnji  trud I posvećenost  stonom tenisu tokom proteklih sezona, a pre svega  veliko zalaganje dece,koja su glavni stub kluba. Zahvaljujem Opštini Bosilegrad na čelu sa predsednikom Vladimirom Zaharijevim,  koja finansira klub u potpunosti, Sportskom  savezu opštine Bosilegrad na velikoj podršci u svakom trenutku, OŠ“Georgi Dimitrov“  koja nam je ustupila salu za treninge i takmičenja,mnogobrojnim sponzorima, roditeljima dece i našim prijateljima”, naglasio je Taleski.

Sledeceg vikenda stonoteniseri Mladosti  će odigrati I preostala dva meča protiv STK „Caribrod“ iz Dimitrovgrada i STK „Bor2“ iz Bora.