STONOTENISER MLADOSTI BORISLAV GRIGOROV OSVOJIO SREBRNU MEDALJU NA SPORTSKIM IGRAMA MLADIH U SARAJEVU

Mladi  stonoteniser  iz Bosilegrada Borislav Grigorov osvojio je srebro na na Velikom finalu sportskih igara mladih, koje su se održale od 20. do 24. oktobra u Sarajevu.

Naš perspektivni stonoteniser I  njegov   pomoćni trener Miroslav Zahriev okitili su se I zlatnim medaljama, jer je  Organizacioni odbor Sportskih igara mladih odlučio  da ovog puta svi SIM-ovci koji su učestvovali na Međunarodnoj završnici, bez obzira na plasman budu nagrađeni zlatom.

Predvođen  trenerom Nikolom Taleski i njegovim  pomoćnikom  Zaharievim, učenik šestog razreda Grigorov, prvo je trijumfovao osvojivši  srebro na državnom finalu “Dunav osiguranja Sportskih igara mladih“ u Brzeću, da bi se I u međunarodnom finalu zasluženo ponovo okitio srebrnim odličjem u konkurenciji vršnjaka iz Srbije,  Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Trener Taleski kaže da je prezadovoljan uspehom i ogromnim napretkom mladog sportiste.

„ Naš Borislav je osvojio fenomenalan uspeh i mi smo jako ponosni, naš STK „Mladost“  kao i opština Bosilegrad. Želim da istaknem veliku zahvalnost opštini, bez čije pomoći ne bi bili tu gde smo sada, na čelu sa predsednikom  Vladimirom  Zaharijevim, koji nas podržava na svim takmičenjima. Predstoji nam specifična i zahtevna sezona, ali mi ćemo uz poštovanje svih epidemioloških mera nastojati da i dalje vredno radimo i realizujemonaše planove i programe“, izjavio je trener Mladosti.

Sportske igre mladih kao najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, održavaju se već 24 godine, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*