U BOSILEGRADU ODRŽAN MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI TURNIR

Košarkaška sekcija S.D. „Mladost“ u okviru Sportskog saveza opštine Bosilegrad organizovala je  međunarodni dvodnevni prijateljski turnir za devojčice uzrasta do 14 godina. Mečevi su odigrani na sportskom terenu Osnovne škole “Georgi Dimitrov” 5. i 6. jula uz učešće tri tima.

Pored našeg tima učestvovali su  i KK „Olimpia“ iz Sofije i KK “Kuršumlija” iz Kuršumlije.

Na Prvoj utakmici domaća ekipa Mladosti je pobedila Olimpiju sa  rezultatom 36:26. Devojčice iz Kuršumlije takođe su izgubile od Olimpije rezultatom 24:18. U poslednjem meču, ekipa Mladosti je savladala goste iz Kuršumlije sa rezultatom 30:27.

Predsednik Sportskog saveza Bosilegrada, Vladica Manasijev I trener sekcije Vladan Vasev kažu da su prezadovoljni postignutim rezultatima naše mlade ekipe na prvom međunarodnom košarkaškom turniru, koji je organizovan u našoj opštini.

“Sport motiviše decu za razvoj I usavršavanje, a pre svega uči ih toleranciji. Nadamo se da će ovaj turnir zaživeti što će u velikoj meri doprineti razvoju košarke u Bosilegradu. Rukovodstvo opštine Bosilegrad, kao generalni  pokrovitelj svih sportskih događaja I manifestacija na čelu sa prredsednikom Vladimirom Zaharijevim I našoj košarkaškoj sekciji daje izuzetnu podršku i pomoć”, ističu Manasijev I Vasev.

Na kraju turnira predsednik SSB je najboljima podelio pehare I medalje.

Pokrovitelj turnira je Opština Bosilegrad.